GENEL
Vücuttaki zehri de yok ediyor.Her derdin çaresi TAHİN‘DE!
Mevsimsel hastalıklara karşı vücuda güç veren tahin, pekmez ile karıştırılıp yenildiğinde sadece kan yapmakla kalmıyor, vücuttaki zehri de yok ediyor..
Tahin nasıl yapılır?
Tahin susamın ezilerek ve çeşitli işlemlerden geçirilerek yağ gibi akıcı bir kıvama gelmiş şeklidir.
Tahinin Faydaları;
- E, C ve B vitaminleri bakımından çok zengindir.
- Hücre yapısının bozulmasını önler.
- İdrar sökücü etkisi vardır.
- Yaraların iyileşmesini çabuklaştırır.
- Kansere karşı korur.
- Damar sertliği ve damar tıkanıklığını önler.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Cildi güzelleştirir.
- Göz sağlığı için hayati önem taşır.
- Vücudu Toksinlerden Arındırır..
- Vücutta biriken ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve kullanılan ilaçların oluşturduğu toksinlere karşı etkin şekilde koruma sağlar.
Çağın Hastalığı Alzheimer’a Karşı Bol Bol Tahin Tüketin…
- Yaşlılıkta oluşabilecek hafıza kayıplarının yani çağın hastalığı Alzheimer’a karşı olumlu etkisi kanıtlanmıştır.
- Tahinin içeriğinde bol miktarda bulunan E vitamini sayesinde çok güçlü bir antioksidan kaynağı olarak gösterilir. Tahin vücuda enerji verir. 2 çorba kaşığı tahinde ortalama yarım kilo biftek teki kadar protein bulunur.
- Kendine has özel ve güzel bir kokusu olan tahin, su ile temas etmedikçe uzun süre bozulmadan muhafaza edilir.
- Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite faydalı olduğu bilinmektedir.
- Tahinin anne sütünü arıtıcı özelliği vardır.
- Çocuklardaki zeka ve beyin gelişimini olumlu yönde etkiler.
- Kemik gelişimine karşı faydalıdır..
TAHİN PEKMEZ KARIŞIMI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR..
Pek çoğumuza tek başına tadı güzel gelmese de, pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde hem daha lezzetli hem de daha faydalı bir hal alır. Pekmez tahin karışımı kişiye sadece enerji vermekle kalmaz, önemli derecede kan yapar, soğuk kış günlerinde üşümeyi önler, bedeni sıcak tutar. Mümkünse her gün kahvaltımızda kendimiz için ve çocuklarımız için tahin pekmez karışımını eksik etmeyelim..