Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GENEL

ÇAM KOZALAĞINI KAYNATIRSANIZ..

Böbrek Kumları Ve İltihabı:

Çam yapraklan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Böbrek taşı ve kumu düşürmede yardımcı olur.


Ses Kısıklığı:

Çamın taze filizleri kaynatılıp balla tatlandırılarak sıcak olarak içilir ve gargara yapılır. Ses tellerindeki zedelenmeyi onarır.

Gastrit:

Çam yapraklan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir mideye iyi gelir.


İdrar Söktürücü:

Çam yaprağı, biberiye ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. İdrar kesesi iltihaplanmalarında idrara sık çıkmanız ısağlayarak temizlenme sağlar.

Diş Ağrısı:

Çam kabuğu sirke ile kaynatılıp gargara yapılır. Diş ağrısı giderir. Ama kesin tedavi etmez

Saç Bakımı:

Terekentin (çam esansı) zeytin yağıyla beraber karıştırılıp saç diplerine sürülür, sabahleyin saçlar yıkanır. Saçları güçlendirir, parlaklık verir.

Yara İyileştirici:

Çam kabuklan öğütülüp yaraların üzerine ekilir. Yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar.


Verem:

Çam havası veremli hastalar için iyidir.

Kan Temizleyici:

Çam filizleri, taze yapraklan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Müzmin Öksürük:

Çam filizleri kaynatılıp balla tatlandırılarak sıcak olarak içilmeye devam edilir. Öksürüğü kesmekte yardımcı olur.

Karaciğer Ağrısı:

Çam yapraklan ve kabukları kaynatılıp soğuk olarak içilirse karaciğer bölgesindeki ağrıyı hafifletebilir.


Astım, Bronşit:

Çam yaprağı sinir otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Astım, bronşit ve nefes daralmalarında nefen olmayı kolaylaştırır.

Zayıflama Kürü:

Çam yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılıp ılık olarak aç karnına içilirse zayıflama yolunda çok fayda sağlar..

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu