ÇAM KOZALAĞINI KAYNATIRSANIZ..
Böbrek Kumları Ve İltihabı:
Çam yapraklan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Böbrek taşı ve kumu düşürmede yardımcı olur.
Ses Kısıklığı:
Çamın taze filizleri kaynatılıp balla tatlandırılarak sıcak olarak içilir ve gargara yapılır. Ses tellerindeki zedelenmeyi onarır.
Gastrit:
Çam yapraklan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir mideye iyi gelir.
İdrar Söktürücü:
Çam yaprağı, biberiye ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. İdrar kesesi iltihaplanmalarında idrara sık çıkmanız ısağlayarak temizlenme sağlar.
Diş Ağrısı:
Çam kabuğu sirke ile kaynatılıp gargara yapılır. Diş ağrısı giderir. Ama kesin tedavi etmez
Saç Bakımı:
Terekentin (çam esansı) zeytin yağıyla beraber karıştırılıp saç diplerine sürülür, sabahleyin saçlar yıkanır. Saçları güçlendirir, parlaklık verir.
Yara İyileştirici:
Çam kabuklan öğütülüp yaraların üzerine ekilir. Yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar.
Verem:
Çam havası veremli hastalar için iyidir.
Kan Temizleyici:
Çam filizleri, taze yapraklan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Müzmin Öksürük:
Çam filizleri kaynatılıp balla tatlandırılarak sıcak olarak içilmeye devam edilir. Öksürüğü kesmekte yardımcı olur.
Karaciğer Ağrısı:
Çam yapraklan ve kabukları kaynatılıp soğuk olarak içilirse karaciğer bölgesindeki ağrıyı hafifletebilir.
Astım, Bronşit:
Çam yaprağı sinir otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Astım, bronşit ve nefes daralmalarında nefen olmayı kolaylaştırır.
Zayıflama Kürü:
Çam yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılıp ılık olarak aç karnına içilirse zayıflama yolunda çok fayda sağlar..