Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
PÜF NOKTASI

Eskilerin Kullandığı Ve Hala Son Derece Kullanışlı 10 Püf Noktası

Bazı püf noktaları gerçekten müthiş olabilir ve bir çok nesil onları kullanır. Ancak, bazıları zamanla unutulur ve bir şekilde “büyükbaba tarzı” ipuçlarına dönüşür.


Drsağlık geçmişi hatırlamaya karar verdi ve büyükannelerimiz arasında popüler olan tamamen kullanışlı 10 püf noktasını topladı.

1. Sütun içine yarım a-s-p-i-r-i-n koyarsan, Gül iki kat daha uzun yaşar.


A-s-p-i-r-i-n suyun bozulmasını önler ve krizantem, karanfiller, gladyol ve güllerin korunmasına yardımcı olur. Nergizlere gelince, suya bir tutam tuz eklemek daha iyidir. Dahlialar için biraz sirke kullanın.

2. Çocuğunuza bir kalem tutmasını öğretmek için lastik bir bant kullanın.


Elinize bir lastik bant koyun ve kapağı bilek karşısındaki bir kaleme takın. Şimdi 180 ° çevirin. Kalem şimdi doğru yerde kalacaktır.


3.Mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yağlı leke çıkarma


Tuz, yağın çoğunu emer. Sadece serpin, bekleyin ve sallayın. Büyük bir leke için yıkanması daha kolay olacak ve küçük bir leke basitçe kaybolacaktır.

4.Kuru oje, aseton ile inceltilebilir.


Birkaç damla aseton, ojeyi daha sıvı değil daha parlak yapar. Bununla birlikte, ana şey çok fazla eklemek değildir yoksa çok sulu hale gelecektir.

5.Yanmış bir tavada tuzlu su kaynatarak kolayca temizlenebilir.


Özel deterjanlar olmadan yağlı yanmış bir yüzeyi bile kolayca temizleyebilirsiniz. Suya birkaç çorba kaşığı tuz ilave edin ve 15-20 dakika kaynatın.

6.Parmaklarınızı pancardan veya meyve suyundan limonla temizleyebilirsiniz.


Her zamank kullandığınız sabun sadece mor rengi güçlendirir. Bu nedenle, pancar veya çilekten gelen koyu renkli lekelerden kurtulmak için limon suyu kullanmak daha iyi. Veya elinizi bir parça limonla ovabilirsiniz.


7.Yumurtaların çatlamaması için


Tuz yumurtaların çatlamasını engeller, ve yumurta beyazı sızıntısını önleyerek doğal tadı bırakır.

8.Ekmeğin dağılmasını önlemek için, bıçağı kaynar suya daldırın.


Keserken yeni ekmeğin parçalanmaması için önce bıçağı kaynar suya daldırın. Üzerine su ısıtıcısından su dökebilirsiniz. Daha sonra bıçağı silin ve pürüzsüz dilimleri kesin.

9.Patates böcek ısırmalarından olan tahriş ve iltihaplanmayı giderir.


Küçük bir patates alın, yıkayın ve kesin. Kesik tarafı temiz bir yara veya ısırık üzerine koyun ve bir bandaj veya yapışkan sıva ile sabitleyin.

Patates, kaşıntı ve iltihaplanmayı azaltır ve iyileşme hızını arttıran bir yara nemlendirilmesine yardımcı olur. Herhangi bir ısırık ve tahrişe yardımcı olur.

10.Pusula yönlerini bir kol saatiyle öğrenin.


Bir el saati alıp saat ibresinin güneşe bakacak şekilde çevirin. Ardından, saat eli ile 1 numaralı arasındaki açıyı yarıya bölün. Açıyı ayıran çizgi güneye işaret edecektir. Öğleden önce güney, güneşin sağında, öğleden sonra solda olacak.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu