Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
PÜF NOKTASI

Soğanı Kesip Elinin Üstüne Koydu Nedenini Öğrenince Aynısını Siz De Yapacaksınız.

Soğan her yemeğe koyulan önemli bir sebze. Hangi yemekte kullanırsak kullanalım, soğanın yemeğe harika bir tad verdiği aşikâr. Bu yüzden her mutfağın vazgeçilmezi.


Soğanların yemekler haricinde de mucizeler yarattığını biliyor muydunuz?

Soğan birçok açıdan sağlığınıza yararlı. Soğan doğal ağrı kesicidir ve antibakteriyel özelliğine sahiptir. Daha önce hiç aklıma gelmezdi ancak soğan sivrisinek ısırıklarının acısını geçirmekten ateş düşürmeye kadar yönlerden vücudumuza katkı sağlıyor. Aşağıdaki listeden soğanın sağlığımıza olan katkısını kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Mutfağınızdan soğanı eksik etmeyin!

1. Sivrisinek Isırıkları

Soğan, sivrisinek ısırıklarının neden olduğunu acıyı geçiriyor. Soğanı kesin ve sivrisineğin ısırdığı yere uygulayın. Kısa bir süre sonra acı sızı kalmayacak.

2. Kulak Ağrısı

Soğanın kulak ağrısını geçirdiğine dair bir söylenti var. Soğanı parçalayın ve çok derine olmayacak şekilde kulağınızın içerisine koyun. Sonucu kendiniz görün!


3. Soğuk Algınlığı

Taze soğanlar bakterileri yok ederek soğuk algınlığına karşı önlem olarak kullanılabilirler. Soğanı bir tabağın içerisine doğrayın ve yatağınızın hemen yanına koyun. Sabah çok daha iyi hissedeceksiniz.

4. Ateş

Kulağa garip geliyor ancak bir diğer ipucu da uyumadan önce çorabınızın içine soğan koymak. Tıpkı soğuk algınlığında olduğu gibi soğan bu kez grip ya da ateşi geçiriyor. Ertesi gün uyandığınızda çok daha iyi hissedeceksiniz.

5. Kan Şekeri

Soğanda protein, lif, krom, C vitamini ve flavanoid bulunuyor. Her gün soğan yerseniz, kolesterolünüz düşüyor ve kan şekeri seviyeniz dengeleniyor. Evinizin belirli köşelerine soğan koyarak bakterilerin neden olduğu istenmeyen kokulardan kurtulabilirsiniz. Yazıyı arkadaşlarınızla paylaşarak soğanın ne kadar mucizevi bir sebze olduğunu öğrenmelerini sağlayın.


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu